Translation for not available, text in original language displayed.

Uitvoerenden:

Hajo Bruins gedichten; rondde in 1982 zijn studie aan de Toneel school in Arnhem af. Hij speelde als freelancer bij het RO theater, in Dependance en theater van het Oosten. In 1989 debuteerde hij bij net opgerichte Toneelgroep Amsterdam waar hij veertien jaar lang tot de vaste acteurs behoorde. In die tijd speelde hij ook in dieverse televiesieseries, van Baantjer tot Grijpstra en de Gier en televisiefilms Ware liefde, Polonaise en Deining. Sinds drie jaar is hij weer freelancer en speelde in de musical Mammia Mia!, Harold Pinters Niemandsland van het Nationale Toneel, de speelfilm Paid, de muziektheaterproductie, Big Black and Beautiful XL, en de televisieproducties Hot News en de Afdeling.

Theo Nijland -poëzie; heeft zijn opleiding gehad aan de theaterschool AVK in Amsterdam en is van beroep tekstschrijver, scenarist, componist en performer. Met Coen van Vrijberghe de Conigh en Han Oldigs richt hij de The shooting Party op. Het  trio brengt van 1987 t/m 1996 muziekperformances op basis van tekst en muziek van Theo Nijland. Daarna gaat hij solo verder. Hij maakt diverse composities voor theater, film en op CD. In 1995 ontvangt hij de Annie M G Schmidt prijs voor het beste theater lied. In hetzelfde jaar wordt hij genomineerd voor de Vakprijs filmmuziek van het Nederlands Filmfestival. In 1999 wordt hij genomineerd voor de LIRAprijs voor het beste scenario.

Jose Kuipers -poëzie; studeert in 1987 af aan de Toneelacademie Maastricht. Ze speelt in vele voorstellingen van Onafhankelijk Toneel, zoals Melanie Klein, Bouwmeester Solness, Moeders, Zonen en Dochters, Ivanov en Het ongeluk. Verder is José actief bij verscheidene gezelschappen waaronder Toneelgroep Baal, Theater van het Oosten en Carroussel. Bij laatstgenoemde is ze te zien in De Ernst van Ernst en mrs. Warrren's Beroep. Bij Toneelgroep Amsterdam speelt ze in twee producties: John Gabriel Borkman en in seizoen 2004/2005 Oom Wanja. In datzelfde seizoen is José bij De Paardenkathedraal te zien in De vader. In 2006 en 2007 speelt ze respectievelijk in De nacht zingt zijn eigen lied en De Pelikaan bij Het Zuidelijk Toneel.

In 2007 is ze samen met Ria Marks te zien in de voorstelling Kale bomen ruisen niet in regie van Jetse Batelaan. Hiermee toert ze van 13 november t/m 2 december 2007 door Nederland. Ze is dit seizoen nog te zien in schrijversfestival Utopia in juni.
Vanaf het seizoen 2008/2009 is José verbonden aan Het Zuidelijk Toneel en zal ze spelen in De grote Verkiezingsshow(werktitel).

John Upperton - tenor; was in het Noordoosten van Engeland geboren. Zijn Purcell Room debuut makte hij in 1999 met Janacek's ''Zapisnik Zmizeleho'' en zijn QEH debuut in 2004 met de rol van Pirro van Rossini's ''Ermione'', tot groot enthusiasme, van de critici. Tot zijn belangrijkste contracten behoren die bij de English National Opera, de Birmingham Opera Company/BBC4 TV, de Opera Holland Park, de Midsummer Opera en het Manoel Theatre in Valleta. Onlangs zong hij de wereldpremiére van Simon Milton's ''Fallen Idols'' met het Orchestra of Midsummer Opera. In juli 2005 zong hij ''Werther'' in de Provence en in September 2005 bellefde hij zijn eerste solo optreden in de Royal Opera House, Covent Garden. Onlangs vertolkte hij de rol van Trevor Jones in ''The promised Land'', waarmee het 2006 Canterbury Festival werd geopend.

Monica Wulff - dans. is uit Sydney afkomstige hedendaagse performance- en installatiekunstenares, met als achtergrond een intensive training in Indonesische dans, in het bijzonder Cirebonese maskerdans, onderwezen door de traditionele meester Ibu Sawitri. Monica heeft een Doctorat in Creative Kunsten aan de Universiteit voor Technologie in Sydney. Haar meest recente optreden was in ''Tangled Garden'', een adaptatie van Thomas Mann's ''The Transposed Heads''. Tangled Garden toerde langs Bandung, Djakarta, het Darwin Festival and Sydney.

Dic Van Duin acteur, volgde zijn opleiding aan de Toneelschool in Amsterdam. Hij was vele jaren verbonden aan theatergroep Carrousel. De laatste jaren speelt hij bij uiteenlopende gezelschappen, onder meer in Democraten bij het Nationale Toneel, De Laatste der Onverstandigen bij Keesen & Co en in Van Oude Mensen, De Dingen die Voorbij Gaan en Heren van de Thee bij Hummelinck Stuurman Theaterproducties. Ook speelde hij bij muziektheatergezelschap Orkater en werkte hij als acteur mee aan De Hemelse Tuin bij het Nederlands Blazers Ensemble.  Bij Theaterproductiehuis Zeelandia regisseerde hij afgelopen jaar Zeeuwse Vrouwen en speelde daarmee Eindspel van Samuel Beckett. Dic van Duin speelde talloze rollen in films, telefilms en televisieseries. Naast het acteren, regisseert hij en geeft les aan de Theaterscholen in Amsterdam en Utrecht.

 

Radka Dohnalova, viool, werd in Tsjechië geboren. Zij studeerde aan de Muziek Academie in Praag en in Utrecht bij V.Lieberman. Zij won vele prijzen, o.a. een eerste prijs bij de Nationale Competitie voor Jong Talent (waar?), tweede prijs tijdens Concertino Praga en prijzen op het internationale Kocian- en Beethoven -concours. Afgelopen jaren gaf zij talrijke concert- en radio-optredens in Nederland, Duitsland en Tsjechië. Zij is als eerste violiste verbonden bij het Holland Symfonia. Zij speelt op een Gagliano - viool uit 1758 van het Nederlands Instrumenten Fonds.

 

Petr Muratov, altviool, is geboren in Novosibirsk, Rusland. Hij studeerde aan de Staatshogeschool 'M. I. Glinka' in Novosibirsk, aan de 'Robert Schumann' Hogeschool te Düsseldorf bij professor J. Kussmaul en aan de Zuid-Nederlandse Hogeschool voor Musiek Maastricht bij professor M. Kugel. Hij begon zijn professionele carrière als lid van de kamerorkest van de Staatsfilharmonie van Novosibirsk. Tidens zijn studie in Duitsland werkte hij bij het Nationaal Theater te Mannheim en bij de 'Düsseldorfer Symphonikern'. Na zijn studie speelde hij in  het Orkest voor Theater en Filharmonie te Essen, het Radio Symfonie Orkest in Hilversum, het Radio Kamer Flharmonie in Hilversum en sinds 2007 is hij verbonden aan het  Radio Filharmonisch Orkest in Hilversum.

 

Jonathan Waleson, piano, is afgestudeerd in New York aan The Juilliard School of the Performing Arts. Hij is werkzaam als pianist, violist en dirigent in Europa en de Verenigde Staten. Recente projecten zijn onder meer uitvoeringen van Alban Berg's "Kammerkonzert" , Shostakovich's 1st piano concerto, 3 Mozart concerti "a quattro" in Barcelona en een "Classical Jazz"  gala gedirigeerd van achter de vleugel met het Orquesta Ciudad de Granada & Granada Big Band met Gershwin's "Rhapsody in Blue" en Antheil's "A Jazz Symphony". Toekomstige projecten zijn onder meer uitvoeringen van George Crumb's instrumentale cycli gebaseerd op gedichten van Federico Garcia Llorca voor het Festival Internacional de Musica y Danza de Granada.

 

Stephan Keiffer piano, studeerde piano aan de Musikhochschule van Hannover bij Karl-Heinz Kaemmerling en Roberto Szidon en werd kort daarna lid van de stichting 'Studienstiftung des Deutschen Volkes'. Bij het concours 'Deutscher Musikwettbewerb' van 1990 werd hij onderscheiden met een stipendium. Vervolgens trad hij in de periode van 1991 tot 1994 regelmatig op tijdens de 'Konzerte junger Künstler', de zeer prestigieuze kamerconcerten van de nationale Duitse selectie van jonge kunstenaars. Bij andere internationale concoursen heeft hij eveneens diverse prijzen gewonnen.

Tot nu toe zijn diverse cd\'s met kamermuziek met Stephan Kiefer verschenen bij Harmonia Mundi en andere labels. Hij trad in de meeste Europese landen op tijdens concerten met veel partners.

Sinds september 2004 is Stephan Kiefer geëngageerd bij het Nederlandse Radio Filharmonisch Orkest (Radio Filharmonisch Orkest Holland

 

Lara Diamand, sopraan, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze studeerde bij Manon Heijne en Rita Dams en daarna bij Lenie van den Heuvel en Meinard Kraak. Momenteel wordt zij gecoached door Paula de Wit. Zij volgde masterclasses bij Diane Forlano, Barbara Pearson, Michael Chance, Jill Feldman, Elly Ameling en Roberta Alexander.Ze is regelmatig te horen als soliste in oratoria van Bach en Handel, missen van Mozart, Haydn en Rossini. Ze speelde de rol van Maysa in de gelijknamige kinderopera van Buffo Operamakers. Bij de Nationale Reisopera zong ze Flora in The Turn of the Screw van Britten. In de wereldprèmiere van de kameropera De Bocht van Toon Vandevorst zong ze Zina Zorgdrager. Op de CD met verzameld werk van de hedendaagse componiste Maud Sauer zingt ze twee liedcycli waarvan er een voor haar geschreven is. Als freelancer zong ze bij het Groot Omroepkoor.

ROBERT LIS, viool, studeerde aan het Music Conservatory in Poznan en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Robert heeft inmiddels prijzen gewonnen tijdens diverse concoursen in  Polen. Hij werkte in de Radio Kamer Filharmonie en nu is hij 2-de concertmeester van Nederlands Philharmonisch Orkest.

GILES FRANCIS, altviool, heeft zijn opleidingen genoten aan Guildhall School of Music (London), Cambridge University Girton College, Sweelinck Conservatorium en het Rotterdams Conservatorium. Tot 2004 heeft hij gewerkt als concertmeester altviool bij het Nederlands Ballet Orkest, nu Holland Symfonia. Daarnaast heeft hij als freelancer gespeeld bij het Concertgebouw Orkest, English Chamber Orchestra, Chamber Orchestra of Europe en London Symphony Orchestra. Naast het spelen in orkesten treedt hij ook regelmatig op in kamermuziek ensembles. Vanaf 2005 tot heden speelt hij als 2e violist in het Dante String Quartet.

ARNOUT LEMS, bariton, studeerde aanvankelijk Poolse taal- en letterkunde. Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium. Aan het conservatorium van Metz in Frankrijk voltooide hij de liedklas van Udo Reinemann. Hij is thuis in repertoire van 1300 tot heden: hij zingt in het Middeleeuwen-ensemble Aventure en in het Renaissance-ensemble Cappella Pratensis; daarnaast zong hij in Jos van Veldhovens Cappella Figuralis, met welk ensemble hij eerder de Christuspartij in de Johannes-Passion zong. Ook is hij is lid van ensemble Claudin Patoulet dat zich toelegt op Nederlandse muziek uit de zestiende en zeventiende eeuw. Verder voerde hij veel nieuw werk uit van jonge componisten. Als solist heeft hij vele oratoriumpartijen op zijn repertoire. Arnout zingt freelance in het koor Cappella Amsterdam. Hij zong in het Koor van de Nederlandse Opera en het Groot Omroepkoor.