Translation for not available, text in original language displayed.

 

Agenda:

Op dit moment werkt Arcato Lingua aan het project voor kinderen: Muzikale reis door Europa. Die word uitgevoerd op diverse scholen in Amsterdam.

Een muzikale reis door Europa is een multimedia concert uitgevoerd door het ensemble. Met behulp van een beamer waar de kaart van Europa mee wordt getoond , gaan ze op driedemensionale reis door Europa. Door middel van foto's van het land waar ze heen reizen, ontstaat een verhaal met daarin een korte geschiedenis en informatie over de hoofdstad en de uitgelichte componist. Dan volgt er een korte biografie van de componist, zijn of haar plaats in de geschiedenis en de live uitvoering van een kenmerkend muziekstuk.

De bedoeling van het concert is de kennis van de geschiedenis en de cultuur van Europa van de leerlingen uit te breiden door muziek, foto's, en gesprek. Het doel is de leerlingen beter de cultuur van een bepaald land kunnen plaatsen door de live uitvoering van de muziek. Voor veel leerlingen (vooral jonge kinderen) is dit concert vaak de eerste kennismaking met klassieke muziek, uitgevoerd op klassieke instrumenten.